Vi guidar dig i dryckesvärlden

Äntligen vardag och ett fredagsvin

Äntligen vardag och ett fredagsvin

När julen är över kan det komma en känsla av lättnad. Vardagens rutiner återinförs.
Långa julfrukostar med skinka, överdosering av marsipan och det dagliga portvinsdrickandet får lämna plats för enklare vanor med knäckebröd, kokt ägg och kaviar till frukost och kanske havregrynsgröt med lingonsylt och nybryggt kaffe.

Även vardagsviner är efterlängtade så här års. De där vinerna som inte behöver så mycket eftertanke. Som har en lätthet, är tillgängliga och goda att dricka, kanske till och med i ett dricksglas eller i ett vackert färgat glas. Den röda bourgognen som kan korkas upp i förbifarten till köttbullsmiddagen. Det fylliga vita rhônevinet som kan göra den grillade citronkycklingen med chili till en perfect match. Och den svala valpolicellan med köttragu och spaghetti som blir en härlig avslutning på veckan.

Till kycklingen
2013 Côtes du Rhône Blanc (nr 71947) 91 kr
Bred, balanserad och rund tropiskt sötfruktig med ananasaromer.

Till köttbullarna
2013 Coteaux Bourguignons Antonin Rodet (nr 5474) 81 kr
Mjuk, enkel och saftigt lingon- och blåbärsbärig med pigg, kärv örtighet.

Till köttragun med spaghetti
2013 Musella Valpolicella Superiore (nr 2393) 101 kr
Kryddig mjuk och örtig med uppfriskande körsbärsfrukt.

Trevlig helg!