Vi guidar dig i dryckesvärlden

Declaration of intent – vinlagring och vardagslyx

Vin - fortfarande lika roligt 10,000 timmar senare

Vin – fortfarande lika roligt 10,000 timmar senare

Nu när jag fått (den mycket ärofyllda!) frågan att börja skriva här mer kontinuerligt tänkte jag så här i inledningsskedet skriva några korta ord om förutsättningen för de texter jag kommer att publicera. Jag tror nämligen att man skriver som bäst när man skriver utifrån det man verkligen är helhjärtat passionerad inför och när man i sann Malcolm Gladwellsk-anda plöjt 10,000 timmar i ett ämne så blir det ju onekligen så att man utvecklar specifika särintressen.

Jag har jobbat med dryck på ett eller annat sätt sedan jag tog studenten. Idag delar jag min tid mellan mina uppdrag i Stockholm och rollen som dryckeslärare på Restaurang- och Hotellhögskolan i Grythyttan. Jag bevakar vinauktioner och skriver artiklar. Jag föreläser, handleder och examinerar. På fritiden skriver jag min magisteruppsats i måltidskunskap om vinlagring och läser in WSET Diploma. Och framförallt så äter och dricker jag så gott jag bara någonsin kan – frågan rörande huruvida jag är en gourmand eller en gourmet är hårfin.

Vilka viner går egentligen att lagra?

Vilka viner går egentligen att lagra?

Av mig kan du med andra ord förvänta dig en hel del tankar om vin och vinprovning från olika perspektiv. Framförallt brinner jag för vinlagring och är en obotlig vinkällarråtta – det kan med andra ord hända att jag skriver om vilka viner som kan lagras och varför vissa viner lagras bättre än andra. Jag kommer att skriva om vilka viner som är redo att drickas nu, mina reflektioner över andrahandsmarknaden och möjligtvis en och annan tanke kring vilka viner som kan bli morgondagens klassiker.

Eftersom jag har den utsökta förmånen att bo i ett lärarkollektiv när jag är i Grythyttan – där min ene rumskamrat är vinlärare och Master of Wine-student och den andre är kocklärare med över tio års erfarenhet från Restaurang Sjömagasinet – innebär det att vi lagar mycket mat och provar och diskuterar mycket viner tillsammans. Höjdpunkterna, reflektionerna och recepten kommer att dyka upp här.

Nu kör vi!