Vi guidar dig i dryckesvärlden

Det lilla köksbordet

lilla1I kväll öppnar krogen Pubologi dörrarna till vad som måste vara Sveriges minsta ”chef’s table”. Inhyst i ett hörn av den trånga serveringsgången, mitt framför köksluckan, står ett runt cafébord med tända ljus. En mini-lady-och-lufsen-lyx-bistro a la Daniel Crespi. Ett bord för två, inte allt för stora personer, med aptit på livet.

Det första man frågar sig är, vad fanns på den här kvadratmetern tidigare? Jo, två vinkylar. På väggen bakom hänger en griffeltvala med med kvällens meny, eller snarare ett middagsupplägg som börjar med ”rått” och slutar med ”vickning”. Det lilla köksbordet kommer att fungera som en gastronomisk lekstuga för Mikael Einarsson och hans kockteam där de kan ta ut svängarna. Lite som 12 x8 men med ett personligare tilltal och bara ett mål i sikte: göra två gäster lyckliga. Jag tänker inte avslöja vad som serveras och på vilket sätt, men tänk råvarulyx och höga smaker. Tänk havskräfta, svensk wagyu, anklever, dilamm och tryffel. Tänk litet bord – stor matlagning.

Menyn innehåller omkring tio rätter och kostar 1 200 kr / person. Generöst dryckespaket med flaskorna på bordet kostar 800 kr. Köksslammer, servitörskvaller och egen garderob får du på köpet.