Vi guidar dig i dryckesvärlden

Drick! en bok till dig från mig

Fredrik Skogkvist_DRICK__MG_0576

Nu har bokebuten äntligen landat hos de flesta bokhandlare och internetlager. Och visst påminner känslan lite om mitt först skivssläpp. Otroligt skönt att äntligen vara i mål, nervös för vad folk ska tycka och superladdad för att sticka iväg på turné (eller åtminstone hålla ett gäng provningar).

Så varför blev det en bok med ett utropstecken? I min bokhylla hemma står det mesta att finna av nördig dryckeslitteratur. Druvlexikon, bryggarguider och spritbiblar slåss om uppmärksamheten. Vad jag själv alltid saknat är en bok som 1) berättar om hur man dricker snarare än hur drycken görs 2) är praktiskt orienterad 3) har ett ute-på-krogen-perspektiv och 4) drivs av passion! Med allt det som grogrund och en öppensinnad, driftig och nyfiket törstig förläggare Maria Nilsson, växte idén fram under våren 2012. Under höstmånaderna skrev jag. Fotografen Fredrik Skogkvist följde mig i min dryckesvardag och dokumenterade allt från söndagsmiddagar med spädbarn och barolo till djupa källarbesök på landet och sena barundor på Södermalm. Förevigad på bild finns även förra årets flaskskörd från mobilen – dagbok i collageform.

9789127134027_1_Jag vill även passa på att lyfta fram formgivarparet Karin och Stefan van der Kwast Gissberg. Det kanske inte är en supersvårt att stå ut i bokhyllan bland dagens stereotypa vinböcker med ett glas på framsidan men jag är fantastiskt nöjd med hur typografi och grafik gör boken både lättillgänglig och snygg. Tack.

Nu återstår bara att höra vad läsarna tycker, förhoppningsvis, vad du tycker. Om jag bara kan få hälften av alla som bläddrar i boken att bry sig lite mer om vad de häller i glasen, få dem att dricka lite bättre, lite mer medvetet, då är uppdraget slutfört. För den här gången.

 Här kan du köpa boken till ett pris som tangerar en enklare bourgogne.