Vi guidar dig i dryckesvärlden

Fredagsvinet

Finca el Puig är ett vin att sätta tänderna i. Rött spanskt, kraftfullt modernt, eldigt och rättframt med förförisk frukt, tät struktur och strama tanniner.

Med cirka hälften garnacha och resterande carignan, cabernet sauvignon och syrah är detta vin perfekt att dricka till grillat kött idag. Kan sparas några år men jag gillar den ungdomliga fruktigheten och motståndet i de framträdande tanninerna. Det finns ingen transparens och elegans så långt ögat når, snarare kompromisslöshet och muskler. Ja, ibland vill man ju ha det också.

Så inför kvällens middag. Ta ett djupt andetag och njut av ett vin som inte ackompanjerar utan tar täten och leder dig in i fredagskvällens mysterier.

Köp hem en bit hängmörad biff, ett paket smör,  schalottenlök, persiljestjälkar, färsk dragon och vinäger. Vispa ihop en bea medan grannen sköter grillen.
Temperera vinet till cirka 16 grader.

Trevlig fredagskväll!