Lördagsbärsen – en djävligt god öl

Hell

Som ni säkert redan har förstått så är jag i likhet med övriga Popitskribenter nyfiken på att prova nya drycker, oftast vin och öl. Lördagsbärsen är en tradition för mig eftersom jag regelbundet köper på mig ölnyheter som väcker min nyfikenhet. En del är tillfälliga nyheter och kan ta slut snabbt så det gäller att vara kvick i vändningarna. En del kraftiga öltyper (barley wine, porter m fl.) lämpar sig för att lagras och kan bli liggande i mitt förråd ett tag innan jag poppar dem. Samma öl varje vecka är inte min grej däremot finns det favoriter som återkommer med jämna mellanrum, som till exempel dagens val: Hell (88/100 p) 25 kr 

En ljus ofiltrerad lageröl från Jämtlands bryggeri som bryggdes första gången 1997 och har sedan dess vunnit pris många gånger på den årliga öl och whiskey mässan i Stockholm. Frisk och fräsch humledoft med litet jästigt avslut i näsan. Likaledes frisk och fräsch smak av citrus med brödiga toner (rostat bröd) och litet honungssötma som avrundas av en behaglig beska. God och läskande favorit som jag är sugen på idag när experimentlusten inte är lika stor.

Jämtlands bryggeri har fler ölsorter som är värda att testa.

Vad dricker du idag? Don´t be shy!