Vi guidar dig i dryckesvärlden

Marias fredagsvin i vårsolen

I Systembolagets vita källarvalv med datorsladdar slingrande runt stolsbenen, små provningsglas och långa rader av numrerade flaskor provar jag varje månad ett urval av nyheterna. Försöker prova blint i så stor utsträckning som det går. För att utmana mig själv och göra aktiviteten lite roligare. Det brukar bli ett 50-tal viner och ibland upp till 70 innan jag tappar koncentrationen.
Det är alltid roligt och för självförtroendet bra att känna igen en druva, ett vinland eller en producent men ibland blir jag förvånad och gillar ett vin som jag inte på förhand tror att jag ska tycka om. Bland marsnyheterna var det druvan petite sirah som gjorde mig förvånad och glatt överraskad.

varsolenVinet Foppiano Petite Sirah (139 kr) är som en påse salta chips. Enkelt, gott och lätt att ta mera av. Vinet har en tät, chokladmättad, plommonfruktig och körsbärsfrisk doft med saftigt fruktig smak. Som den godaste bärkompotten med kryddig vaniljdoft.

Ställer fram några glas på uteplatsen i vårsolen. Skickar sms till grannarna som får komma förbi efter jobbet med varsin filt.