Vi guidar dig i dryckesvärlden

Tips: Mogen magnumchampagne på nätauktion.

Jag gillar champagne. Jag föredrar blanc de blancs. Och om jag har möjlighet dricker jag förstås Salon. Salon är för mig den elegantaste champagnen. Den är alltid årgångsbetecknad, innehåller endast chardonnay och är aldrig dålig. Eller snarare, alltid god.

Första årgången av Salon gjordes 1905 och årgång 1999, som är den trettiosjunde, och nu säljs på Systembolaget, kostar 2 749 kronor. För cirka 10 år sedan kostade årgång 1988 under 1 000-lappen. Därför kan det löna sig att lägga ett bud på Salon 1988 (magnum) på nätauktionen som startar idag. Vinet har lagrats och är gott att dricka idag. Storleken magnum är den optimala, dels för att få den bästa mognadsutvecklingen men också för att den räcker till fler glas.

Utropet är 4 000 kronor och upp till 6 000 kronor skulle jag kunna sträcka mig. Tänk också på att 20 procent av klubbat belopp samt 50 kronor i försäkringsavgift tillkommer.