Bingo kan användas av myndigheter för att uppmana till hälsa

Myndigheter försöker då och då göra insatser för att folk ska sporras till att bete sig på bättre sätt. År 2021 så försökte myndigheter i British Columbia i USA att lätta upp stämningen med det som de kallade för self care bingo.

Det här var en form av gratis bingo från myndigheternas sida med brickor som hade förslag till goda insatser för den egna hälsan. Nu kan vi förstås tycka att just bingo passar mycket bra för den här typen av aktivitet. Det låter ju rentav som en mycket kreativ insats.

Det var bara det att brickorna hade uppmaningar som att gråta en stund, meditera, dricka te och bygga en koja med filtar. Folk tyckte att det hela var löjligt för att inte säga oförskämt där de satt inlåsta i sina hem under en pandemi.

Men bra bingospel kan ju förgylla livet

Nu får vi allt säga att British Columbia inte är ett gott exempel på hur bingo kan användas för nöjets skull. När vi har så fina möjligheter med virtuell bingo online så går det ju att använda spelet på ett flexibelt sätt och med olika möjligheter till vinster och engagemang.

Klassisk bingo har ju använts för att lära barn nummer så visst kan man använda samma system för att lära ut saker som hälsa. Fast då får det kanske vara med lite andra typer av förslag och ett upplägg som gör att det känns fräscht att spela.