Hur många bingohallar finns det i Sverige?

Vi svenskar älskar bingo och ett bevis på detta är hur många bingohallar vi har i vårt avlånga land. Det finns nämligen 58 bingohallar i Sverige! Det är svenska Spelinspektionen som har publicerat dessa siffror i slutet av 2020 så visst finns det chans att vi har många fler hallar vid det här laget.

Folk spelar ju även bingo online

Utöver att gå till traditionella bingohallar så väljer svenskar att spela på bingo appar såväl som i bingorum online. Bingosajter måste ha svensk licens för att få erbjuda svenska spel om pengar. Sedan den första januari 2019 då Sverige införde licensen så handlar det om cirka 200 licenser för bingospel online.

En del av dessa licenser är också för lokala hallar men majoriteten är alltså för spel på nätet. Bingo online skiljer sig en del från den som vi kan spela lokalt på bingohallar men det finns också mycket gemensamt.

Svenskar är vana vid bingo och därmed så dyker det då och då upp kreativa initiativ som vinterfågelbingo. Fast det här är inte den typ av bingo som behöver licens från Spelinspektionen eftersom den inte har något med spel om pengar att göra.

Vissa spelar på bingosajter utan licens

Det är också ganska vanligt att svenskar spelar på utländska bingosajter utan svensk licens. Bingo utan svensk licens kan vara skattebefriad om den inte riktar sig till svenska spelare och det finns en licens från ett EU-land.

Utländsk bingo kan vara spännande då den kan innebära varianter av spelet som du inte får på vanliga svenska bingohallar. Du kan också få annorlunda typer av bingo med bingo app som är gratis.