Internationell bingo blev virtuell under 2021-2022

När hela världen förändrades på grund av ett virus som till varje pris skulle undvikas så påverkade det givetvis bingo online. Svenskar är vana vid att spela bingo online. Många njuter av appar och gratis bingo och många spelar på både på sajter med svensk licens och med utländska licenser.

Sommaren 2022 kom nyheten att alltfler spelare spelar virtuell bingo i Alberta. Detta beteende tillskrivs pandemin. Alberta är inte unikt för detta fenomen. Runt om i världen så har bingospelare upplevt rädsla för att sitta på en vanlig bingohall och spela.

Vanliga bingohallar har fått hitta alternativa vägar att gå. Man har till exempel jobbat med livestreaming på Youtube. Folk kan beställa bingobrickor online och sedan är det bara att se sändningen från bingohallen för att vara med och spela.

Om du är van vid att spela bingo på bingorum online kanske du tycker att det här är onödigt. Du kan ju lika gärna logga in på ett vanligt bingorum och spela precis som förr. Fast för personer som helst spelar på en vanlig bingohall har detta varit ett sätt att gå över till virtuell bingo.

Alltfler spelar bingo online

Det lär nog bli så att de senaste årens skräck för att komma andra nära leder till att alltfler väljer bingo online i första hand hellre än att spela på klassiska bingohallar. Så även i Sverige. Det finns ju så många olika typer av bingospel och på nätet kan det också bli väldigt socialt via chattar. På många sätt och vis så är detta en enklare form av bingo än den som kräver att man träffas i samma rum för att spela.