Ska du betala skatt på gratis bingospel online?

Om du spelar gratis bingo spel online på sajter som Arkadium eller Bingo Blitz så kan det vara så att du vinner presenter och liknande. Enligt svensk spellag så är det inte förbjudet att spela på en utländsk sajt. Men det du ska vara medveten om är att sajter som inte har licens inom EU eller som finns på svenska utan svensk licens också innebär att du måste betala vinstskatt.

När du spelar gratis bingo utan insatser är det förstås lite annorlunda. Det finns ju inga insatser att skatta på. Men när det erbjuds en vinst i form av en gåva så måste du vara medveten om att du kan behöva skatta på denna.

Grundregeln gör gällande att du skattar 30% på vinster som överstiger 100 kronor om du spelar på en bingosajt utan svensk licens. Ta alltså reda på det faktiska värdet för presenten du vinner för att se om det är skatteplikt för dig på den.

Undvik bingosajter för pengar utan licens

Något du måste vara medveten om är att det finns spelsajter som inte har någon licens. Inte bara det att de inte har svensk licens för bingo. De har inte ens någon EU-licens eller Curacao. Det här är en onödig risk med tanke på att det finns tillräckligt med bra sajter som har licens.

Om du skulle spela bingo och inte betala skatt när du ska göra det så är det ett skattebrott. Det spelar ingen roll om det rör sig om en mindre summa. Blir du upptäckt så kan detta verkligen svida och det är ju inte direkt så som vi tänker oss bra bingo!