Spela vinterfågelbingo vid din fågelholk!

År 2019 kom Natursidan med en rolig lek för fågelentusiaster. De erbjöd fågelbingo för vinterfåglar. Tanken var att du skulle kryssa i den art du upptäckte vid din fågelholk. Om du såg många arter så kanske det kunde bli en rad eller varför inte hela brickan?

Natursidans vinterfågelbingo är ett roligt uppslag som kanske inte mäter sig så väl mot bingo appar och gratis bingo online. Men uppslaget är ju roligt och kreativt. När vintern kommer är det ju många som väljer att mata fåglar nära husets fönster för att få syn på udda arter såväl som de vanliga.

BirdLife räknar fåglar den sista januari

I Sverige så räknade BirdLife fåglar från den sista januari till den tredje februari år 2020. Det här är viktigt information för att se hur det står till med landets fågelliv. Natursidan uppmanade sina läsare att passa på och spela vinterfågelbingo inför denna avräkning.

De gav tipset att spela fågelbingo och fylla i brickan under en hel helg eller kanske hela vintern. Detta för att vara med och se hur många fåglar som dyker upp i olika regioner i Sverige. Det är också vinsten med den här typen av bingo. Du är med och kartlägger och gör en insats för svensk naturvård. Det är ju helt skattefritt!

Roligt med innovativa bingolekar

Vi har tidigare skrivit om innovativa bingospel som kan handla om mer än nummer och att vinna pengar. Vinterfågelbingo ingår i denna kategori och är något som kan passa de allra flesta alldeles utmärkt!